Дедик Олександр «Чортківська офензива. Частина І»

Комплектація книг Астролябія 1 робочий день!

Опис

Чортківська офензива 7–28 червня 1919 року вписана золотими літерами у воєнну історію України. Розбита і морально пригнічена, позбавлена боєприпасів і загнана у невеликий закуток батьківщини Галицька Армія несподівано розбила й змусила відступати супротивника, який чисельно переважав і був значно краще матеріально забезпечений. Піднесення, яке огорнуло українське суспільство Галичини на звістку про перемогу під Чортковом і подальші успіхи рідного війська, сучасники справедливо порівнювали з Великоднем. Пропонована книга є результатом більш ніж чвертьстолітнього вивчення цього феномену. На підставі широкого спектру джерел із наголосом на численні архівні документи української та польської сторін ретельно відтворено та проаналізовано перебіг бойових дій у тісному взаємозв’язку з тогочасними міжнародними відносинами та складним воєнно-політичним становищем України. Перша частина хронологічно охоплює події від кінця травня до 16 червня 1919 року, а саме: передісторію, перебіг і наслідки Чортківського пролому, проголошення Диктатури, перші кроки запланованої генералом Грековим масштабної реорганізації збройних сил Західної Області Української Народної Республіки, зародження і розвиток плану операції, запеклу боротьбу за стратегічну ініціативу в боях за Бучач і Теребовлю та її переможне завершення визволенням Тернополя і ліквідацією ворожого плацдарму на лівому березі Дністра поблизу Нижнева.

Що ще купити
Війна танків. Україна, лютий-серпень 2022

Жирохов Михаил

Війна танків. Україна, ...
144 грн.
Купити
Війна на морі. Україна, лютий-липень 2022

Жирохов Михаил

Війна на морі. Україна, ...
150 грн.
Купити
Північний форпост. Чернигівський напрямок 2022

Жирохов Михаил

Північний форпост. ...
150 грн.
Купити
Перший бастіон. Сумщина, лютий-квітень 2022

Жирохов Михаил

Перший бастіон. Сумщина, ...
137 грн.
Купити
Війна в повітрі-3. Вереснь-грудень 2022

Жирохов Михаил

Війна в повітрі-3. ...
144 грн.
Купити
Війна в повітрі-2. Україна, червень-серпень 2022

Жирохов Михаил

Війна в повітрі-2. Україна, ...
124 грн.
Купити
Битва за кордон

Жирохов Михаил

Битва за кордон
137 грн.
Купити
Мистецтво війни. Трактат про воєнне мистецтво

Сунь-Цзы

Мистецтво війни. Трактат ...
125 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.