Бондар Александр «Дерев’яні церковно-оборонні комплекси та дзвіниці Чернігівщини XVII–XVIIІ cт.»

Комплектація книг Чернігів 1 робочий день!

Опис
Історико-архітектурний нарис присвячений такому неординарному та майже невідомому явищу, як використання церковних комплексів у якості фортифікаційних об’єктів. Їх поява була обумовлена цілою низкою зовнішніх та внутрішніх військово-політичних факторів. Це явище не було унікальним, в Європі існує значна кількість церков і монастирських комплексів, що виконували оборонні функції. Навколо деяких з них виросли навіть цілі містечки. Існували такі комплекси й на Чернігівщині, на це вказують як писемні згадки, так і дані археології. Однак особливістю чернігівських комплексів було те, що вони в основному були дерев’яними або дерево-земляними та майже не лишили по собі слідів. В нарисі на основі джерел писемного, археологічного та етнографічного походження через призму історико-архітектурних побудов та реконструкцій здійснена спроба визначити як саме і де розташовувалися такі комплекси, який слід вони залишили по собі, оскільки до нашого часу не дійшло жодного повністю вцілілого на Чернігово-Сіверщині подібного ансамблю. Нарис буде цікавий не лише профільним дослідникам, а й тим, хто цікавиться історією України і Чернігівщини.
Що ще купити
Дерев’яні церковно-оборонні комплекси та дзвіниці Чернігівщини XVII–XVIIІ cт.

Бондар Александр

Дерев’яні ...
91 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.