Яців Роман «Іван Іванець (1893 - 1946). Стрілецькі мемуари, творча спадщина»

Комплектація книг Апрiорi 1 робочий день!

Опис
Видання присвячене унікальній постаті культурно-мистецького та громадсько-політичного життя України першої половини XX століття – мистцеві, фотодокументалісту, музейнику, мистецтвознавцю і публіцисту, правнику, діячу кооперативного руху в Галичині, учаснику національно-визвольних змагань 1917-1920 років, поручнику Корпусу Українських Січових Стрільців та Української Галицької Армії, доктору правничих наук Іванові Іванцю (1893 – 1946). Вперше у вітчизняній історіографії монографічно окреслюється багатоплановий і масштабний образ одного з кращих представників української інтелігенції, літописця бойової слави УСС та УГА, члена «Пресової Кватири УСС» та Асоціяції Незалежних Українських Мистців, живописця і графіка, який ствердив себе в різних галузях мистецтва, залишивши найпомітніший слід в історичному та батальному жанрах. Крім нарисів про життя і творчість Івана Іванця у збірнику публікується мистецтвознавча белетристика автора, окремі з його численних спогадів про стрілецьке минуле, а також систематизовані матеріяли до зведеного Каталогу його різнобічної творчої спадщини. Вперше вводиться у науковий обіг великий масив творів малярства і графіки І. Іванця з фондів Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, а також приватних збірок України та Чехії. Книга є результатом співпраці Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького та Львівської національної академії мистецтв. Реалізація видавничого проєкту підтримана Фондом Родини Піцюрів при Фундації ім. Тараса Шевченка в м. Вінніпеґ (Канада) Автори-упорядники Андрій та Роман Яціви; науковий редактор та автор вступної статті – д. і. н. Микола Литвин.

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.