Дракулич Славенка «Кафе «Європа». Повернення. Як пережити посткомунізм»

Комплектація книг Yakaboo Publishing 1 робочий день!

Опис
Свернуть Характеристики Автор Славенка Дракулич Издательство Yakaboo Publishing Язык Украинский Год издания 2021 Год первого издания 2021 Переводчик Роксоляна Свято Количество страниц 240 Иллюстрации Нет иллюстраций Показать все характеристики Рецензии (1) 5/5 5 4 3 2 1 Написать рецензию Подписаться на рецензии Тетяна Дрожевська 24 мая 2021 г. 0 0 спонукає до роздумів... Ця книга – роздуми, власний аналіз і враження Славенки Дракуліч відносно того, як змінилася Східна Європа протягом/через 30 років від отримання країнами соціалістичного табору незалежності. Щось мені близьке і своє, щось незрозуміле, бо в нашій країні цих проблем (поки що) немає. Ну або ж ми про них не знаємо… Книга – це набір невеликих есеїв, заміток, написаних щодо певних ситуацій, фактів чи узагальнень, ніби зібрані воєдино газетні колонки. Роздуми на тему, як комуністичне минуле впливає на сучасне. І чому впливає. Наприклад, чому змогли асимілюватися і органічно вписатися в Швеції емігранти з Боснії, і чи зможуть так же легко ввійти і асимілюватися емігранти з Африки чи Близького Сходу чи, навпаки, їх вплив приведе до кінця знаної нам Європи. Що таке медичне страхування і як воно впливає на відчуття свободи в ЄСі США – для нашої країни це поки ще далеке майбутнє. Чи означає Брексіт те, що Великобританія назавжди відійде з поля зору і впливу Європи, чи це тільки ілюзія. Чому країни комуністичного табору для країн Західної Європи (капіталістичного табору) все так же є незнаними і в чомусь небезпечними, чому для вихідців з цих краї до цього часу ставляться насторожено. Чи існує й зараз дискримінація в рамках ЄС? Виявляється, існує – так званий «продуктовий апартеїд». Багато цікавих і цінних роздумів, викладених у притаманній автору коректній і об’ємній, емоційно насиченій манері, які, в свою чергу, спонукають до роздумів. Мінусом книги є русизми. Їх небагато, але вони є, і об них спотикаєшся, перебиваючи плин думок. Здається, переклад цієї книги – це наочний приклад того, як наше минуле до цього часу впливає на наше сучасне. Ваш товар Доставка и оплата Кафе "Європа". Повернення. Як пережити посткомунізм 200 грн В корзину
Що ще купити
Війна танків. Україна, лютий-серпень 2022

Жирохов Михаил

Війна танків. Україна, ...
144 грн.
Купити
Війна на морі. Україна, лютий-липень 2022

Жирохов Михаил

Війна на морі. Україна, ...
150 грн.
Купити
Північний форпост. Чернигівський напрямок 2022

Жирохов Михаил

Північний форпост. ...
150 грн.
Купити
Перший бастіон. Сумщина, лютий-квітень 2022

Жирохов Михаил

Перший бастіон. Сумщина, ...
137 грн.
Купити
Війна в повітрі-3. Вереснь-грудень 2022

Жирохов Михаил

Війна в повітрі-3. ...
144 грн.
Купити
Битва за кордон

Жирохов Михаил

Битва за кордон
137 грн.
Купити
36 Стратагем. Бізнес. Війна. Маніпуляції. Обман

Балог Валентина

36 Стратагем. Бізнес. Війна. ...
180 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.