Гнатюк Володимир «Колядки і щедрівки: етнографічний збірник Т.2»

Комплектація книг Фолио 1 робочий день!

Опис
Серед видатних учених, уродженців Тернопільщини, чільне місце належить Володимирові Гнатюку (1871—1926) — видатному фольклористу, етнографу, мовознавцю, літературознавцю, історику, журналісту, редактору, книговидавцю, перекладачу, соціологу, демографу, члену-кореспонденту Петербурзької АН (1902), академіку АН України (1924), члену Чеського наукового товариства (1905), Празької та Віденської Академій наук. Про його справді титанічну наукову роботу свідчать близько 300 праць — монографій, статей, рецензій тощо. Напередодні Першої світової війни Володимир Гнатюк видав двотомник «Колядки і щедрівки» (1914). Над його упорядкуванням він працював майже 15 років. Цей збірник містить етнографічні матеріали з усіх областей України (окрім Закарпаття). В його основу покладено записи З. Ходаковського та І. Вагилевича, О. Бодянського та Марка Вовчка, І. Ляторовського й О. Савчука та десятки рукописних збірок кінця ХІХ — початку ХХ ст. У другому томі «Колядок і щедрівок» зібрані колядки парубкові та дівочі, колядки умерлим, віншівки, плясанки, жартівливі колядки та ін., що і в наші дні становлять інтерес для фольклористів і всіх, хто цікавиться українською культурою.
Що ще купити
Війна танків. Україна, лютий-серпень 2022

Жирохов Михаил

Війна танків. Україна, ...
144 грн.
Купити
Війна на морі. Україна, лютий-липень 2022

Жирохов Михаил

Війна на морі. Україна, ...
150 грн.
Купити
Північний форпост. Чернигівський напрямок 2022

Жирохов Михаил

Північний форпост. ...
150 грн.
Купити
Перший бастіон. Сумщина, лютий-квітень 2022

Жирохов Михаил

Перший бастіон. Сумщина, ...
137 грн.
Купити
Війна в повітрі-2. Україна, червень-серпень 2022

Жирохов Михаил

Війна в повітрі-2. Україна, ...
124 грн.
Купити
Війна в повітрі-3. Вереснь-грудень 2022

Жирохов Михаил

Війна в повітрі-3. ...
144 грн.
Купити
Повітряні сили України: складний шлях становлення (1992-2014 рр.)

Куравский Виталий

Повітряні сили України: ...
110 грн.
Купити
Битва за кордон

Жирохов Михаил

Битва за кордон
137 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.