Рідлі Метт «Червона Королева. Статеве розмноження та еволюція природи людини»
Жанр: Нон-фікшн

Комплектація книг КМ-Букс 1 робочий день!

Опис
Чому, попри спроби впродовж двох тисячоліть вивчити сутність і еволюцію людини, наука й досі не в змозі відповісти на цілу низку важливих для нас питань. Ми ніколи не зрозуміємо себе, не дізнавшись, як змінювалася природа усього живого на землі, адже людина, як відомо, - це лише вид ссавців, один із величезної кількості. А ключове запитання, на яке належить знайти відповідь, звучить так: навіщо взагалі більшості живих істот знадобився зайвий клопіт - мати окремо самців і самок для статевого розмноження, якщо безстатеве потребує значно менших витрат часу та зусиль? Задля всебічного пояснення феномену статевої репродукції Метт Рідлі зводить докупи низку напрямків наукової думки, поєднуючи теоретичні викладки, результати досліджень багатьох науковців, власну ерудицію і… дотепність. Метт Рідлі - автор низки відзначених різноманітними нагородами книг, найпопулярнішими серед яких є "Геном: автобіографія виду у 23 главах", "Раціональний оптиміст: як еволюціонує добробут" та "Червона королева: секс і еволюція природи людини". У світі продано понад мільйон примірників його літературних творів, перекладених 30 мовами. Метт регулярно пише для The Wall Street Journal та The Times, є членом Палати лордів. "Статеве розмноження розвинулось у тварин та рослин як засіб протидії паразитичним інфекціям. Та подивіться, куди воно нас завело. Чоловіки прагнуть мати BMW, владу і гроші передусім задля того, щоб знайти собі до пари жінок - молодих білявок із тонкою талією… Блискучий аналіз наукової полеміки з усіх питань, що стосуються статевого розмноження та еволюції". - Independent "Навіщо природі знадобився зайвий клопіт - створювати окремо самців і самок для статевого розмноження, якщо безстатеве потребує значно менших затрат часу та зусиль?... Згідно з Рідлі, відповідь на це питання дещо дивна: статева репродукція виникла за для боротьби з хворобами… Щоб всебічно пояснити феномен статевого розмноження та надзвичайного сплеску потужності мозку людини за останній мільйон років, у книзі ведено докупи найнесподіваніші напрями наукової думки". - Клайв Куксан, Financial Times "Два питання - що таке статеве розмноження і навіщо воно виникло - перетворилися на найбільш інтригуючі біологічні проблеми… Містер Рідлі пояснєю всі нюанси цієї складної та часто дискусійної теми чітко, точно і захопливо". - Пітер Теллек "Рідлі і надає інформацію, і зацікавлює. Його ерудиція та охват матеріалу (від гібонів до Гіббона) просто вражають. А здатності поясняти складні наукові теорії сприяє його легкий, природний та дотепнийстиль… Дерзка і вражаюча книга", - Едвард Ченселлор

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.