Майерс Томас «Анатомічні поїзди»

Комплектація книг Форс 1 робочий день!

Опис
Традиційна анатомія розглядає м’язи, не враховуючи їх взаємодії з іншими органами людського тіла. Однак найновіші дослідження свідчать: фасціальна система — це єдине ціле, орган, що охоплює все тіло й упливає на його функціональність. У книзі «Анатомічні поїзди» докладно описано фасціальну павутину, нитки якої формують м’язово-фасціальні «меридіани». Вздовж них розповсюджуються навантаження, напруження, фіксація та стабілізація роботи м’язів. Докладне знайомство з фасціальною системою дасть змогу фізіотерапевтам, мануальним терапевтам та реабілітологам опанувати нові стратегії впливу на людське тіло, що допоможе позбавити болю, поліпшити поставу, оздоровити організм у цілому.
Тривалий час мануальну терапію вважали одним із методів альтернативної медицини. Проте з часом ставлення лікарів до цих методик змінилося: оцінивши результати роботи мануальних терапевтів, дослідники почали глибше вивчати, як працюють ті чи інші методи. До таких досліджень належить і книга Томаса В. Майєрса «Анатомічні поїзди», яка протягом останніх 15 років перевидавалася в Європі 12 разів. Світовий бестселер «Анатомічні поїзди» — фундаментальне дослідження, що допоможе розширити теоретичні знання й практичні навички посередництвом глобального функціонального підходу до тіла людини. Традиційно під час вивчення анатомії м’язи розглядають без тісного взаємозв’язку з іншими органами тіла людини, їх робота оцінюється лише в проміжку кріплення м’яза між двома кістками. Анатомічні поїзди, навпаки, ґрунтуються на принципі загального зв’язку фасціальної системи. Вони спираються на базові уявлення про те, що міофасціальна система — це єдина структура, яка пов’язує в єдине ціле весь кістково-м’язовий апарат. Завдяки аналізу міофасціального розповсюдження сил з’являється можливість виявити істинну локалізацію ділянки, що викликає біль, — вона парадоксальним чином може знаходитися на значній віддалі від органа, на який скаржиться пацієнт. У книзі розповідається про фукціонально інтегровані, розкидані по всьому тілу безперервні лінії фасціальної павутини, які поєднують голову з пальцями ніг і формують помітні м’язово-фасціальні «меридіани». Стабільність, навантаження, напруження, фіксація, постуральні рефлекси — все це розповсюджується вздовж позначених ліній. Спираючись на карту меридіанів, книга пропонує мануальним терапевтам і фізіотерапевтам багато нових різнобічних стратегій впливу на тіло людини, які допоможуть відновити й поліпшити поставу та позбавити пацієнтів від гострих і хронічних видів болю.
  • Концепцію Анатомічних поїздів можна застосовувати із будь-якими методиками лікування. Опанувавши загальні положення про систему фасцій, яка підтримує, об’єднує й активізує всі тканини нашого тіла й переводить скорочення м’язів у координований рух, та вивчивши розташування меридіанів у тілі людини, ви зможете застосовувати отримані знання для оцінювання стану пацієнта й розробки схем лікування із застосуванням найрізноманітніших терапевтичних і навчальних методик.
  • Анатомічні поїзди надають нового, потужного, «тривимірного» вигляду скелетно-м’язовій анатомії людини й пояснюють загальні принципи розподілення м’язової компенсації по всьому тілу в умовах звичайного функціонування й при отриманні травматичного впливу.
  • З клінічної точки зору Анатомічні поїзди показують, як біль у одній ділянці тіла може бути пов'язаний із «німою зоною» (що не відтворює больового імпульсу), розташованою далеко від проблеми. Розуміння цих прихованих зв’язків дає змогу розробити нові стратегії лікування.

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.