Шанта Микола «Паннонське чудовисько»

Комплектація книг Апрiорi 1 робочий день!

Опис
У романі Миколи Шанти, представника найдавнішої української діаспори – бачванських русинів, що живуть на теренах колишньої Юґославії, подано панорамну картину життя цієї спільноти в бурхливому ХХ столітті; через призму русинської громади читач має змогу побачити історичне тло воєн на Балканах та поставити перед собою віковічні питання про людську гідність і мораль, про долю особистості, яка не з власної волі опинилася поміж двох вогнів ворогуючих націоналізмів. Що буде, коли хорватське військо почне здаватися? Хорвати не довіряють мені, бо я не хорват, а сербам я, знову ж таки, буду підозрілим, бо я не серб. Ех, така вже доля в русина. Ніде ти не в своєму домі, ніхто не вважає тебе своїм. Завжди в тобі бачать якогось шпигуна, зрадника, ворога. І одні, і другі. Для чого ж переселилися ті наші нещасні пращури у цей балканський котел? Те, від чого втікає одне покоління, все одно наздоганяє наступні покоління. Рости там, де тебе посіяли – і хай діється воля Божа. І одним, і другим заважав богобоязкий і працьовитий русин, який утікає від військової форми, як диявол від хреста. А тепер русинів поділили зяті, бо якщо в одній русинській сім’ї зять є сербом, то сім’я за сербів, а якщо хорват – за хорватів.
Що ще купити
Жива і скошена тече в мені трава

Кичинский Анатолий

Жива і скошена тече в мені ...
240 грн.
Купити
Калиновий герб

Калинец Игорь

Калиновий герб
245 грн.
Купити
Анти-Макіавеллі. Настанови про воєнне мистецтво своїм генералам

Великий Фридрих

Анти-Макіавеллі. Настанови ...
225 грн.
Купити
36 Стратагем. Бізнес. Війна. Маніпуляції. Обман

Балог Валентина

36 Стратагем. Бізнес. Війна. ...
180 грн.
Купити
Кодекс самурая. Будосьосинсю. Бусидо

Дайдодзи Юдзан

Кодекс самурая. ...
220 грн.
Купити
Кодекс самурая. Хагакуре. Книга п'яти кілець

Цунетомо Ямамото

Кодекс самурая. Хагакуре. ...
210 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.