Ліст Фрідріх «Національна система політичної економії»

Комплектація книг Наш Формат 1 робочий день!

Опис
Чи може економічна теорія допомогти бідним країнам збудувати потужну економіку? Фрідріх Ліст вважає, що вона зобов’язана це робити, інакше теорія не має сенсу. У книзі «Національна система політичної економії» автор дослідив майже тисячолітній період західної цивілізації: від звитяг Венеції, Генуї та Флоренції до світової могутності Британської імперії та перших кроків США, що кинули виклик британцям. Ліст доводить: сильні країни впроваджували схожу економічну політику, яку можна повторити та масштабувати. Як німецький патріот він пропонує у книзі план заходів для економічного відродження Німеччини, а як державний діяч — ініціює створення Німецького торговельно-промислового союзу. Фрідріх Ліст вперше в історії економічної науки розглядає економічний розвиток з точки зору інтересів нації та держави. Автор досліджує державну політику найбільших країн Європи та США, аналізує закони та торгові договори Британської імперії. І показує, що існує велика суперечність між панівною теорією Адама Сміта, яка бачить лише індивідуумів та фірми, з реальним життям, де є держави зі своїми національними інтересами, казною та продуктивними силами. Книга Ліста стала настільною для Німеччини часів Отто фон Бісмарка. Архітектор японських економічних реформ Хірата Тосуке переклав її японською у 1890-х, а південнокорейські реформатори зачитувались Лістом вже у 1970-х. Чи стане Україна сильною державою, чи лишиться сировинним придатком з величезним державним боргом та зовнішнім управлінням, — залежить від того, чи прочитає українська еліта Фрідріха Ліста. Фрідріх Ліст — визначний німецький економіст і державний діяч. Засновник Німецької історичної школи економіки, апологет соціальної ринкової економіки, економічного націоналізму й теорії індустрій на стадії зародження. У 28 років стає професором з народного господарства в Університеті міста Тюбінген, а вже за рік — членом Народних зборів Вюртембергу. Перебуваючи у США, публікує праці про необхідність розвитку американської промисловості, за що отримує подяки від президентів США Джеймса Медісона, Джона Квінсі Адамса, Ендрю Джексона. Повернувшись на Батьківщину, бере активну участь у роботі Німецького торговельного союзу. Книга «Національна система політичної економії» є підсумком наукового та державницького шляху автора.

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.