Винниченко Владимир «Щось більше за нас. Мала проза. 1909–1929»

Комплектація книг Фолио 1 робочий день!

Опис
Український державний діяч, прозаїк, драматург і художник Володимир Винниченко (1880–1951) дебютував у літературі на початку ХХ ст. Був змушений покинути Україну, якийсь час проживав у Австрії, Німеччині, Швейцарії, Італії, Франції. За кордоном співпрацював із низкою українських видань, політична кар'єра митця тривала і в еміграції. Сюжети новел та оповідань, що увійшли до видання, здебільшого відбивають соціальні струси початку ХХ ст. Наростання невдоволення селян, які готові піти проти пана, змальовується в оповіданні «Суд». У творі «Салдатики!» розкрита психологія лідерства — з непримітного селянина народжується ватажок. Невідповідність між оболонкою і суттю робить кумедним в очах оточення героя твору «Народний діяч». У оповіданнях «Біля машини», «На пристані», «Раб краси» відображена вперше в українській літературі революційна інтелігенція.
Що ще купити
Кобзар

Шевченко Тарас

Кобзар
242 грн.
Купити
Мудрість Стародавнього Риму. Афоризми та крилаті вислови

Сборник

Мудрість Стародавнього ...
230 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.