Колектив авторів «Більдунг. Нордичний секрет краси і свободи»

Комплектація книг Наш Формат 1 робочий день!

Опис
1800 роки: північні країни чи не найбідніші в Європі. Шведи так злидарюють, що виставляють дітей-сиріт на аукціон як дешеву робочу силу. Наш час: нордичні держави — одні з найуспішніших. Тут високий рівень життя, якісна медицина, безкоштовна освіта й найщасливіші у світі люди. У чому ж секрет? У більдунґу — так скандинави називають усебічний і гармонійний розвиток особистості й суспільства. Слово німецьке, але стало нордичним дивом. Скандинави зробили з більдунґу не просто філософський концепт, а практичну ідею. Вони цілеспрямовано трансформували систему освіти і взялися за найслабшу ланку: почали культурно, інтелектуально, морально та емоційно розвивати селян. Нічого особливого — та за століття це до невпізнаваності змінило нордичні держави. Чи можна цю ідею використати нині, коли світ суттєво змінився? Чи актуальна вона, скажімо, для України? Чому так важливо розвивати потенціал кожної особистості? На ці й інші запитання відповідають автори книжки
ПРО АВТОРІВ Лене Рейчел Андерсен— данська економістка, футурулогиня, філософиня, письменниця. Співзаснувала Центр Nordic Bildung (2018) і мережу European Bildung (2020). У 2019 році ініціювала проведення Європейського дня більдунґу та приєдналася до Римського клубу. Томас Бйоркман— шведський фінансист, соціальний підприємець і письменник. У 2016 році став співзасновником Науково-дослідний інститут Perspectiva у Лондоні , у 2017-му — цифрової платформи 29k.org. Із 2014 року — член Римського клубу.
Що ще купити
Записки українського самашедшого

Костенко Ліна

Записки українського ...
310 грн.
Купити
Юдине дерево

Кронин Арчибальд

Юдине дерево
280 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.