Шутко Александра «Гарем османських султанів. Доба "жіночого султанату"»

Комплектація книг КСД 1 робочий день!

Опис
Османи вважали цих жінок берегинями династії. Величні, могутні, владні правительки, які у керуванні важливими справами імперії не поступалися чоловікам. Осяйна Гюррем — українська рабиня, що стала султаною, до думки якої дослуховувався наймогутніший правитель Османської імперії. Грекиня Нурбану, що отримала статус «валіде» та провадила активне дипломатичне листування із правителями європейських держав. Фаворитка Мурада ІІІ Сафіє, яку назвали «валіде-падишах», а поза очі — «відьмою» за те, що та нібито причарувала султана. І це лише кілька імен. А чи відомі вам долі інших, менш знаних, проте не менш впливових мешканок гарему? Сумна історія Махідевран, роль Гюльфем у султанському гаремі, трагічне кохання султани Хатідже, Міхрімах та династичний шлюб із візиром Рустемом, гаремна поетеса Хуббі, коротке володарювання Хандан, Халіме та Махфіруз у часи смути, владна Кьосем, Хатідже Турхан, воїтелька Гюльнуш — у цій книжці зібрані історії всіх представниць «жіночого султанату», їхні любовні та дипломатичні листи, достовірні портрети, відомості з архівних документів та інші унікальні матеріали, викладені на підставі турецьких, польських, українських, західноєвропейських й американських досліджень.
Про автора: Олександра Шутко — кандидатка мистецтвознавства, журналістка, перекладачка і письменниця, авторка низки історико-дослідницьких праць, присвячених жіночому правлінню в Османській імперії. Під час написання своїх наукових розвідок авторка неодноразово відвідувала Туреччину, а листи та інші архівні документи перекладала самотужки з мови оригіналу.
Що ще купити
Війна в повітрі-2. Україна, червень-серпень 2022

Жирохов Михаил

Війна в повітрі-2. Україна, ...
124 грн.
Купити
Повітряні сили України: складний шлях становлення (1992-2014 рр.)

Куравский Виталий

Повітряні сили України: ...
110 грн.
Купити
Дерев’яні церковно-оборонні комплекси та дзвіниці Чернігівщини XVII–XVIIІ cт.

Бондар Александр

Дерев’яні ...
91 грн.
Купити
Мистецтво війни. Трактат про воєнне мистецтво

Сунь-Цзы

Мистецтво війни. Трактат ...
125 грн.
Купити

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.